Last van mollen? Wij hebben een oplossing!

Vele tuinbezitters kennen het probleem: mollen! Het ene moment is er nog niets aan de hand, maar voor je het weet lijkt je tuin wel een slagveld met al die molshopen. Van je strakke gazon is weinig over, om over de verzakkingen in je bestrating nog maar te zwijgen. Klemmen, vallen, ultrasone verjagers… Op het gebied van mollenbestrijding is veel te krijgen. Helaas is dat niet altijd afdoende.

 Moet je je dan maar neerleggen bij de aanwezigheid van deze ongewenste tuinbewoners? Gelukkig niet! Dankzij onze nieuwste aanwinst, de Mauki mollenbestrijder, is een molvrije tuin binnen handbereik.

 De Mauki mollenbestrijder is een professionele machine, die op zeer efficiënte wijze mollen, woelratten en veldmuizen doodt. Via een flexibele slang wordt koolmonoxide in het gangenstelsel van de mollen/woelratten geblazen. Dit gas verlamt in enkele seconden de ademwegen, met een pijnloze dood tot gevolg. De dampen zijn ongevaarlijk voor mens en huisdier.

 Dus heb je last van mollen en ben je op zoek naar een goede oplossing? Bel of mail ons, wij staan graag voor je klaar!

 

 

Tuinaanleg in de winter

In de zomer, maar zeker ook op mooie dagen in het voor- en najaar: als het even kan, zitten we lekker buiten. Genieten van de zon, van de fijne temperatuur. Vaak is het op zo’n eerste aangename lentedag dat we eens rondkijken in onze tuin en de wensen en plannen vorm beginnen te krijgen. We willen het graag anders en het liefst vóór het mooie weer echt begint!

Hoe fijn zou het zijn om komende zomer te kunnen genieten van die lang gewenste buitenkeuken, dat nieuwe terras op een altijd zonnig stukje of zelfs die compleet nieuwe indeling van de gehele tuin? En zou het niet heerlijk zijn als je daar al gelijk op die eerste mooie lentedag van zou kunnen genieten in plaats van pas in de zomer?

Tuinaanleg is misschien niet het eerste wat in je opkomt in het winterseizoen. Toch zijn de wintermaanden prima geschikt om je tuin eens grondig onder handen te laten nemen. Niet lang hoeven wachten op een offerte, omdat iederéén op dat moment de tuin wil laten aanpassen. Niet alles overhoop zien liggen, terwijl je liever buiten zou zitten omdat het zulk mooi weer is. Maar op een onverwacht vroege zonnige dag de tuinstoelen in je aangepaste tuin zetten en genieten van de aangebrachte veranderingen.

Lijkt dit scenario jou ook wel wat? Bel gerust voor een afspraak; wij komen graag langs om in een vrijblijvend gesprek de wensen en mogelijkheden door te nemen!

Wat mot dat in mijn buxus?!

Het zal u niet ontgaan zijn: de buxusmot maakt zijn opmars in Nederland. Een paar jaar geleden werd het beestje in Boskoop voor het eerst gezien. Sindsdien neemt de verspreiding elk jaar in snel tempo toe. En dat is slecht nieuws voor mensen met een buxus.

De buxusmot legt eitjes op de buxusplant. De rupsen die hieruit komen, vreten binnen een paar dagen de buxus kaal. Vervolgens maakt elke rups een eigen cocon en verpopt zich daarin tot buxusmot. Deze mot kruipt vervolgens uit de cocon, vliegt een stukje en legt eitjes op een nieuwe buxusplant.

De buxusrups is te bestrijden met (biologische) insecticide. Herhaling van deze behandeling is noodzakelijk vanwege nieuwe eitjes die steeds uitkomen.

Uiteraard kunnen wij de buxusrupsen in uw tuin bestrijden. Mocht het al te laat zijn, dan kunnen wij de kale buxus verwijderen en alternatieve beplanting leveren.