Natuurlijk spelen

Naast het aanleggen van tuinen hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van natuurlijke speelplaatsen bij bijvoorbeeld scholen, kinderdagverblijven en instellingen. Maar ook in een particuliere tuin kan een natuurlijk speelgedeelte worden gecreëerd!

Wat is natuurlijk spelen?
Het uitgangspunt van een natuurspeeltuin is spelen in een groene omgeving met materialen uit de natuur, zoals bijvoorbeeld zand, takken en kiezels.
Hierbij wordt het spel van de kinderen niet bepaald door een speeltoestel of wipkip, maar creëert het kind zelf het spel. Hierdoor raakt het kind minder snel verveeld, waardoor er minder ruimte is voor pesterijen en ongewenst gedrag.  

Kinderen spelen tegenwoordig veel minder buiten dan een aantal jaar geleden. De tablets en spelcomputers zijn niet meer weg te denken. Het gevolg hiervan is minder ruimte voor fysieke activiteiten en het risico op overgewicht neemt toe. Op sociaal vlak ontwikkelt het kind zich beduidend minder dan voor het digitale tijdperk.

Met speelnatuur krijgen kinderen weer de kans om avonturen te beleven, om zich te verwonderen over de bijzondere dieren in de natuur en om heerlijk te klimmen en te klauteren. Het is tijd om de natuur naar de kinderen te brengen.

 

Natuurlijk spelen is MAATWERK!